ESTIMULAR EL LLENGUATGE



Vos aniré penjant diverses activitats per estimular l'aparició de llenguatge. És important repetir i utilitzar el llenguatge no verbal (gestos, sons, cares) per tal que el nin es fixi i pugui repetir.


1. Escoltar cançons (bon dia, ...) i anar fent gestos.


2. Donar dues opcions per triar a les activitats diàries: suc o aigua (han de respondre amb senyals i més endavant intentant que diguin la paraula), O què prefereixes macarrons o peix (que els pugui veure, escollir i repetir el nom).


CONTINUACIÓ

3. Imitar sons d'animals i/o objectes. Hi ha un joc molt divertit on l'adult va dient animals i els infants fan el so i el moviment de l'animal per l'espai. 


4. Sabeu que són les cançons de dits? Són cançons on utilitzem els dits i els infants en gaudeixen molt. L'objectiu és que l'infant repeteixi alguna paraula mentre juga amb els dits. 
Per exemple: 

AIXÒ ÉS SON PARE 
AIXÒ ÉS SA MARE, 
AQUEST DEMANA PA
AQUEST DIU QUE NO N'HI HA 
I AQUEST ÉS SA PORCELLETA QUE DIU: 
NYIC-NYIC-NYIC-NYIC
(Popular de Mallorca) .


Aqui en teniu unes quantes:
https://www.youtube.com/watch?v=1QSy_oZKTxM
https://www.youtube.com/watch?v=20EKgmkISX0
https://www.youtube.com/watch?v=KkkvMpasTlA


MÉS COSES 

5. A partir d'una imatge d'un conte o revista podem assenyalant i dient el nom de les diferents coses que veim. Hem de repetir la paraula, fer el so corresponent i anar repetint.


Per exemple: ohh que veim aqui... una vacaa (muuuu) i també cabres i porquets i aquii, una vacaa (muuuuu) ....

6. Activitat que requereix material divers a partir del que hi ha a casa. Es tracta d'associar o juntar objectes amb el seu recipient amb senyes o dient les paraules. L'objectiu és que l'infant assenyali o digui la paraula. Es pot repetir amb objectes semblants.
Per exemple: posam sobre la taula- fruita, gel, macarrons, cullera- i han de posar-ho al seu lloc a partir d'una conversa.
Possible conversa: Nosaltres li deim, què és això? (l'infant o els pares una cullera! on va?..molt bé).


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LATERALITAT I MOTRICITAT FINA

ACTIVITATS